Van Rossum’s Koffie heeft haar eigen Green Bean programma

Koffie is nu een heerlijk product van de natuur, maar dat moet het ook voor de toekomst blijven. Vandaar dat wij ons eigen Green Bean programma volgen. Door afvalscheiding, gebruik van biologische producten en kritisch inkopen bij bedrijven die dit ook onderstrepen zijn we duurzaam bezig.
Onze Colombiaanse koffies komen van boeren met eenzelfde visie.  Zoals Alejandro (de boer van onze El Placer koffie) zegt: ‘We moeten de aarde beter teruggeven dan we hem gekregen hebben. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen.’
Zo kunnen we in de toekomst ook nog genieten van de koffie.

Afvalscheiding
Papier, karton, glas, plastic en melkpakken worden apart afgevoerd. Koffiedik is een prima compost voor in de tuin.
Nieuw is de aparte afvoer van gebruikte papieren servetten. Daardoor hebben we de frequentie voor het ophalen van de afvalcontainer kunnen verlagen!

Biologische en duurzaam geproduceerde producten (zowel met en zonder keurmerk)
Koffie en thee, melk, rietsuiker, chocoladerepen, Keepcups, To-go bekers (met maiszetmeel aan binnenkant), papieren tasjes en bio-katoenen tassen, koffieverpakkingen zonder aluminium.

Energie
Waar mogelijk energiebesparende lampen, op toiletten lampen automatisch aan/uit, drempel bij buitendeur aangepast ivm grote kieren.

Verzending
Vanaf 1 augustus 2016 worden onze pakketten met de fietskoerier Zutphen verstuurd! Zij halen de bestellingen per fiets op en deze worden waar mogelijk ook per fiets afgeleverd. Kijk op de site voor meer informatie.

Download hier de flyer-greenbean

Deel via Facebooktwittergoogle_plusmail