Posted on 15 juli 2016

Afgelopen weken is ons koffie-assortiment aangevuld en vernieuwd. U kunt dit al zien in onze webshop, maar hierbij nog een overzicht van alle veranderingen.

De nieuwe oogst uit Colombia is inmiddels allemaal binnen. We waren al eerder overgestapt op de nieuwe oogst Heliconia La Esmeralda (onze fantastische “huiskoffie”). Nu is ook de nieuwe Exotico en Cocondo binnen. De Exotico is een ‘alleskunner’ en smaakt met diverse filtermethodes lekker. Hij kan zowel de wat lagere als de hogere temperaturen goed aan. Het is ook onze favoriet bij het zetten van de Cafè Lento. De Cocondo heeft nog meer verfijnde fruitige smaken die het beste tot hun recht komen als deze niet te heet wordt gezet.

Twee nieuwe koffies van koffiebrander Stielman uit Rotterdam. De Rwanda komt via een koffie-importeur This Side Up. Zij hebben direct contact met diverse koffieboeren en steunen hen in het verbeteren van de kwaliteit van de koffiebonen. Kijk op hun site om te zien hoe zij dit doen! Dan hebben we ook nog de Cameroon van Stielman. Koffie uit het Boyo district. Daar is een speciaal project opgezet om koffieboeren zaailingen van goede koffierassen te geven zodat de daarmee voor de toekomst goede koffiebonen kunnen leveren. Het is geen liefdadigheidsproject, maar de boeren zijn verplicht zich aan een aantal regels te houden zodat ze er alles aan doen om goed voor hun koffieplanten te zorgen. Lees meer hier.

En last but not least een heel bijzondere Ethiopische, zogenaamde 90+ koffie! (90+ staat voor de waardering van de Specialty Coffees): de Nekisse. Deze filterkoffie vereist wat extra aandacht bij het zetten. Naast de verkoop van deze exclusieve koffie schenken we deze ook in de winkel. Dat doen we dan op de V60 (200ml). Voor de fijnproever zeker de moeite waard. Zeer zachte fruittonen, bloemig en zoetig van smaak. Een puur fruitbommetje.

Zodra we weer een bijzondere koffie op het spoor komen voegen we die toe aan het assortiment. Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden hiervan meldt u zich dan aan op onze nieuwsbrief Koffiepauze.

Deel via Facebooktwittergoogle_plusmail