VAN ROSSUM'S KOFFIE

Open: Ma 12.00 – 17.00 Di – Za 9.00 -18.00

Turfstraat 10 Zutphen

0575-769159

Navigation Menu

Bak to Basic

Bak to Basic

Posted on 3 oktober 2018

Sifra, een van onze taartenbaksters en barista, heeft een boek geschreven over vegan taarten bakken. Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt.

Read More

Vakantietijd

Vakantietijd

Posted on 12 augustus 2018

Hoewel voor veel mensen de vakantietijd (bijna) voorbij is moet deze voor ons nog beginnen. Net als voorgaande jaren zullen wij tijdens de kermisweek van Zutphen onze deuren sluiten. Dit jaar verlengen we die periode iets zodat we in onze winkel dan ook nog een kleine verbouwing kunnen doorvoeren.

Read More

Nieuwe melk

Nieuwe melk

Posted on 14 april 2018

Nieuwe melk Queens of Dairy en Oatly Melk is altijd een ‘dingetje’ bij ons zullen we maar zeggen. Als je melk in je koffie wilt moet het goed schuimbare melk zijn, goed van smaak en liefst ook milieu- en diervriendelijk geproduceerd. En voor de klanten met een allergie en de veganisten moeten er ook alternatieven zijn. Aangezien we altijd op zoek zijn naar het beste hierin zijn we onlangs overgestapt van de lactosevrije melk naar Oatly Barista. Deze is lactosevrij, glutenarm en CO2 vriendelijk geproduceerd. Het is eigenlijk geen melk maar een haverdrank. Oatly heeft het product dusdanig weten te verbeteren dat we dit jaar de overstap hebben gemaakt naar deze ‘melk’. Tevens is het een goed alternatief voor sojamelk. Daarnaast zijn we overgestapt van de volle weidemelk naar Queens of Dairy melk. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een ‘koninklijke’ melk speciaal voor en door barista’s geproduceerd. Het vet- en eiwitgehalte van deze niet-gehomogeniseerde melk is perfect voor melkschuimen. Er zijn twee varianten van deze melk. Wij hebben vooralsnog gekozen voor de melk waarvan de koeien buiten mogen lopen. De smaak van deze melk is echt vele malen lekkerder en de melk schuimt mooier dan voorheen. Deel...

Read More

Afdroogdoek

Afdroogdoek

Posted on 14 maart 2018

Deze afdroogdoek van 100%katoen is echt superfijn. Door de tafelstructuur droogt hij heel fijn af. Ook prima om als glazendoek te gebruiken.

Afmeting 50 x 70 cm

Kleur gebroken wit

Beperkte oplage

Read More

Tweede Shokunin tasting box

Tweede Shokunin tasting box

Posted on 11 februari 2018

In de Shokunin Argote tasting box vind je vier koffies van dezelfde plantage met vier verschillende fermentatietijden. Proef het verschil dat deze kleine stap in het grote productieproces al kan maken. Ondersteund met een magazine voor de nodige achtergrondinformatie.

Read More

Wat brengt 2018?

Wat brengt 2018?

Posted on 31 december 2017

Allereerst de beste wensen voor een goed, gezond en smakelijk 2018. De vraag “Branden jullie je koffie zelf?” kunnen we binnenkort met Ja beantwoorden! Ons hele koffieassortiment gaat door een Van Rossum gebrand worden. Onze zoon Jelle, die al jaren als gespecialiseerde koffiebrander werkt, neemt het branden van onze eigen, zelf geïmporteerde koffies over van Blommers Coffee Roasters in Nijmegen. Daarmee verkrijgen we de regie over een heel groot deel van het totale proces, wat leidt tot een nog hogere kwaliteit en meer mogelijkheden om tegen scherpe prijzen heel mooie koffies in te kopen. Het grootste deel wordt dan ook ‘direct trade’, dus inkoop direct bij de boer. Deze verandering betekent ook de invoering van andere verpakkingen met nieuw (ook door een Van Rossum) ontworpen etiketten. Nieuw is de Ethiopische espressokoffie! En binnenkort koffie uit Congo. Deel...

Read More

Gratis verrassing bij iedere bestelling. Boven de 50,- geen verzendkosten. Sluiten