VAN ROSSUM'S KOFFIE

Open: Ma 12.00 – 17.00 Di – Za 9.00 -18.00

Turfstraat 10 Zutphen

06-24180051

Navigation Menu

Fietskoerier

Fietskoerier

Posted on 24 augustus 2016

Sinds 1 augustus 2016 zijn we voor de verzending van onze pakketten aangesloten bij fietskoeriers.nl

Benno en Martijn van Fietskoeriers in Zutphen halen onze postpakketten op. Zo kunnen zij lekker blijven fietsen en wij lekker koffie blijven zetten.

Read More

Caffè Lento

Caffè Lento

Posted on 5 juni 2016

Caffè Lento is de naam voor de koffie die we met ons Dutch Brew apparaat zetten. Dit apparaat van deze grootte is vrij uniek in Nederland. Door middel van ijswater dat met 1 druppel per seconde langzaam door de gemalen koffie sijpelt krijg je een heerlijk koffie-extract.

Read More

AD Koffietest 2015

AD Koffietest 2015

Posted on 26 oktober 2015

Evenals vorig jaar zijn we dit jaar bezocht door het AD koffietest team. Dit jaar werden koffiebars door twee teams bezocht en de beste vijf nog door een derde team. Vorig jaar werden we 15e van Nederland en 1e van Gelderland. Dit jaar zijn we gestegen naar de 8e plaats van Nederland. Iets waar we best trots op zijn. Koffie krijgt -niet alleen in het Westen van het land- steeds meer aandacht en er verschijnen steeds meer zaken met specialty coffee. Dat juichen we toe en het is daarom extra leuk om in de top 10 te eindigen. Man met Bril in Rotterdam heeft dit jaar gewonnen, en daar werkt onze zoon Jelle als hoofd koffiebrander (de motor achter het geheel). Op nummer 2 staat Blommers Coffeeroasters uit Nijmegen die, hé da’s toevallig, al vanaf het begin onze koffiebrander is. Kortom, we voelen ons in heel goed gezelschap. Tot ziens in de Turfstraat!     Deel...

Read More

Wijnhuisfonds – Paltsprijs

Wijnhuisfonds – Paltsprijs

Posted on 19 september 2015

Gisteren, zondag 13 september, waren we bij de uitreiking van de tweejaarlijkse Zutphense Paltsprijs. Dat we genomineerd waren vonden we al een hele eer, en een bezoek van de vakjury leek de bekroning. Met het oog op de andere genomineerde, prachtige panden gaven we onszelf eigenlijk geen kans, maar uit respect en belangstelling zaten we bij de formele prijsuitreiking. Onze mond viel open van verbazing toen bekend werd gemaakt dat deze prestigieuze prijs aan ons werd toegekend!  We beginnen ons nu langzaam te realiseren dat het echt gebeurd is, en dat de media-aandacht geen droom is. Fantastisch, wat een mooie erkenning voor het vele werk dat in de restauratie van ons pand is gestopt. We hadden dit resultaat nooit bereikt zonder de bijdragen van onze kinderen Aukje en Jelle, en de Vordense vakmensen Onno Eckhardt van Bouwbedrijf Eckhardt en schilder Richard Bargeman. We drinken er maar eens een stevige bak koffie op!       Hoera! We hebben ook een bezoek gehad van de vakjury. Dat is echt mooi nieuws. Zij zullen hun beslissing wie de Paltsprijs uiteindelijk wint op 13 september kenbaar maken…. Maar er is ook een publieksprijs. Dus jij kan ook een stem uitbrengen! Het publiek kan namelijk stemmen op één van de 11 genomineerden voor de toekenning van de publieksprijs. Op wijnhuisfonds.nl/paltsprijs/verkiezing kan men stemmen op het pand dat men het meest in aanmerking vindt komen voor deze prijs. Wij hopen natuurlijk dat je door middel van maar één muisklik op onze winkel gaat stemmen! Op die website kunt u overigens ook zien wat de stemverhouding van de genomineerden is. Dat maakt het nog spannender, vinden we…     De kans om ons te nomineren is voorbij maar…. we zijn erbij!! Vandaag, 16 juli, hebben we een telefoontje gehad dat we door het publiek zijn genomineerd. Natuurlijk iedereen die ons heeft geholpen bedankt. Nu komt nog de beoordeling door een vakkundige jury of we aan alle criteria voldoen voor de uiteindelijke lijst van panden waarop gestemd kan worden voor de Paltsprijs.  We houden je op de hoogte.   “Colombiaanse koffie in een pand uit de zestiende eeuw” Dit is de titel van een artikel over ons...

Read More

Caffè Lento-2

Caffè Lento-2

Posted on 2 maart 2015

Onze Caffè Lento wordt nu echt verkocht per flesje! Deze koffie die met ijswater wordt gezet kon je al langere tijd bij ons drinken, maar nog niet kopen voor thuis of op het werk. Je drinkt het koud zonder toevoegingen (alleen eventueel nog een ijsklontje). Je proeft een volle, enigszins zoete koffie, die veel cafeïne bevat. Hiermee kom je een werkdag makkelijk door! De koffie in de flesjes blijft enkele weken (3 tot 4) goed. Hoe de koffie wordt gezet leest u hier in een ouder bericht op onze site. Op dit moment is de Caffè Lento gezet van onze Ethiopische koffie. Een van onze favorieten. Kosten 5,50 (incl 0,50 statiegeld) Deel...

Read More

De techniek achter onze espresso

De techniek achter onze espresso

Posted on 10 januari 2015

In de winkel vertellen we vaak over onze koffie, slow coffee en espresso- en filtermachines. Nu maken we graag even tijd om te laten zien wat voor techniek er steekt achter die heerlijke koffie die wij u schenken. De komende paar dagen zullen we verschillende technische snufjes uitleggen van onze machine: de beroemde La Marzocco Linea PB 2 Groups! (Je kunt dit alles ook nalezen op onze FaceBookpagina) Temperatuur Als het druk is moet de machine (en de barista natuurlijk) even goede koffie maken. Watertemperatuur speelt een enorm belangrijk punt bij het maken van koffie. De Linea PB heeft twee aparte boilers: een voor de twee koffie groephoofden, en een voor het kokende water en de stoom voor melk. Dit gecombineerd met de krachtstroom aansluiting zorgt ervoor dat de temperatuur, en daarmee de koffiekwaliteit, enorm constant blijft! Molen Het afstellen van een koffiemolen is niet niks. De hele dag door proeven we espresso’s om te kijken of de instellingen nog wel goed zijn. Fijner gemalen koffie geeft sneller smaak af en zal meer bittere tonen creëren; grover gemalen koffie wordt daarentegen juist iets zuurder. Als we proeven dat de espresso net een tikkie te zuur is zullen we de koffiemolen iets fijner instellen. Waterdruk Waterdruk is van groot belang: zowel te lage als te hoge druk zorgt ervoor dat het water niet goed door de koffie komt. Bij de installatie van de PB hebben wij tests gedraaid en zijn uiteindelijk op een pompdruk van 8,8 bar gekomen voor optimale water flow. Bovendien heeft de PB een “hard pre-infusion” functie. Eerst geeft de machine een aantal pulsen water met 8,8 bar (dit hebben we na veel testen op 1,0 seconde gezet), dan pauzeert hij (na testen op 3,0 seconden gezet) en vervolgens wordt de koffie met 8,8 bar druk gezet. De koffie krijgt hiermee de kans iets uit te zetten en zich beter te verdelen in het filterbakje. Zo loopt het water stukken beter verdeeld naar beneden en wordt de koffie nóg zoeter! Filterbakjes Wij gebruiken VST filterbakjes om de gemalen koffie in te doen. Deze filterbakjes zijn met lasertechnologie geperforeerd en gecontroleerd en zijn 100% uniform in kwaliteit. Hierdoor...

Read More

In mei bestaan we 5 jaar. Iedere vrijdagavond in mei hebben we een evenement. Boven de 50,- geen verzendkosten. Sluiten