Posted on 19 december 2016

De hardheid van uw kraanwater daalt van 12DH naar 3,5oDH. Dat gaat u echt merken als inwoner van Zutphen en Warnsveld.

Vanaf 19 december is Vitens overgegaan op een andere waterbron waardoor we in Zutphen veel zachter water hebben dan voorheen. Dat heeft consequenties voor ons waterfiltersysteem. Dit is opnieuw afgesteld voor de ideale samenstelling van het water voor de koffie. Eventuele schommelingen zullen veel kleiner zijn dan voorheen.
Als thuisgebruiker zult u het zeker ook merken aan uw apparatuur. Dit zal minder vaak te hoeven worden ontkalkt en de smaak van het drinkwater gaat er op vooruit.
Meer weten hierover? Kijk op de site van Vitens.


In 2015 schreven we al over ons waterfiltersysteem:

Waterkwaliteit

osmosefilterVeel mensen weten hoe slecht water kan zijn, onder andere door de invloed kan kalk. Ook andere mineralen zoals zout zijn verschrikkelijk voor hogedrukapparatuur zoals onze espressomachine. Bovendien is het slecht voor de smaak van koffie, thee en puur water. Hierom hebben wij een omgekeerd osmosesysteem voor ons water. Leidingwater wordt door een semi-permeabel membraan gepompt en wordt ontdaan van bijna alle stoffen. Zutphens leidingwater heeft een ppm (parts per million, ook wel mg/L) van 547, een te hoge PH (8,4) en erg veel chloride (115 mG/L). Dit reduceren wij tot een TDS (total dissolved solubles) van 74-100 PPM. Te weinig mineralen zou ervoor zorgen dat het water minder smaak kan opnemen, vandaar dat koffie gezet met Spa blauw water (33 PPM) vaak niet lekker is.

Deel via Facebooktwittergoogle_plusmail