Posted on 14 april 2018

Nieuwe melk

Queens of Dairy en Oatly

Melk is altijd een ‘dingetje’ bij ons zullen we maar zeggen. Als je melk in je koffie wilt moet het goed schuimbare melk zijn, goed van smaak en liefst ook milieu- en diervriendelijk geproduceerd. En voor de klanten met een allergie en de veganisten moeten er ook alternatieven zijn.
Aangezien we altijd op zoek zijn naar het beste hierin zijn we onlangs overgestapt van de lactosevrije melk naar Oatly Barista. Deze is lactosevrij, glutenarm en CO2 vriendelijk geproduceerd. Het is eigenlijk geen melk maar een haverdrank. Oatly heeft het product dusdanig weten te verbeteren dat we dit jaar de overstap hebben gemaakt naar deze ‘melk’. Tevens is het een goed alternatief voor sojamelk.
Daarnaast zijn we overgestapt van de volle weidemelk naar Queens of Dairy melk. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een ‘koninklijke’ melk speciaal voor en door barista’s geproduceerd. Het vet- en eiwitgehalte van deze niet-gehomogeniseerde melk is perfect voor melkschuimen. Er zijn twee varianten van deze melk. Wij hebben vooralsnog gekozen voor de melk waarvan de koeien buiten mogen lopen.
De smaak van deze melk is echt vele malen lekkerder en de melk schuimt mooier dan voorheen.

Deel via Facebooktwittermail