Koffie Ana Restrepo

De nieuwe oogst van de Ana Restrepo liet even op zich wachten. Het is enigszins onvoorspelbaar wanneer de koffie precies bij de brander wordt afgeleverd. Nadat deze op transport is gezet en dan in Rotterdam haven aankomt moet deze nog door de douane met alle formaliteiten die daarbij horen. Omdat de vraag naar deze koffie groot was hebben we enkele weken zonder gezeten. In de maand juni hebben we de koffie te ontvangen. En ook deze keer proef je de verbeteringen die op de plantage zijn doorgevoerd. Bestel hier.
Doordat het hele proces inclusief het vervoer per schip in eigen handen was, werd de inkoop goedkoper. Hierdoor kon Ana nog beter betaald worden.
Je kan Ana Restrepo en haar koffieplantage ook volgen op Facebook.

Van de brander Shokunin:
2021

Mei: derde import van deze koffie (1120kgs). Eerste keer gebruik van geconsolideerde zeevracht met de hulp van de Colombiaanse Koffiefederatie. Dit heeft de kosten gedrukt en ons in staat gesteld Ana 50% meer te betalen ($6/kg in plaats van $4/kg). We zijn er ook in geslaagd om de verschillende percelen afzonderlijk te laten verwerken. Dit maakte het roosteren consistenter in de loop van het jaar.