Wijnhuisfonds – Paltsprijs

Gisteren, zondag 13 september, waren we bij de uitreiking van de tweejaarlijkse Zutphense Paltsprijs. Dat we genomineerd waren vonden we al een hele eer, en een bezoek van de vakjury leek de bekroning. Met het oog op de andere genomineerde, prachtige panden gaven we onszelf eigenlijk geen kans, maar uit respect en belangstelling zaten we bij de formele prijsuitreiking. Onze mond viel open van verbazing toen bekend werd gemaakt dat deze prestigieuze prijs aan ons werd toegekend! 

We beginnen ons nu langzaam te realiseren dat het echt gebeurd is, en dat de media-aandacht geen droom is. Fantastisch, wat een mooie erkenning voor het vele werk dat in de restauratie van ons pand is gestopt. We hadden dit resultaat nooit bereikt zonder de bijdragen van onze kinderen Aukje en Jelle, en de Vordense vakmensen Onno Eckhardt van Bouwbedrijf Eckhardt en schilder Richard Bargeman.

We drinken er maar eens een stevige bak koffie op!

IMG_4273  IMG_4279
paltsprijs-willem feith paltsprijs


 

Hoera! We hebben ook een bezoek gehad van de vakjury. Dat is echt mooi nieuws. Zij zullen hun beslissing wie de Paltsprijs uiteindelijk wint op 13 september kenbaar maken…. Maar er is ook een publieksprijs. Dus jij kan ook een stem uitbrengen!

Het publiek kan namelijk stemmen op één van de 11 genomineerden voor de toekenning van de publieksprijs. Op wijnhuisfonds.nl/paltsprijs/verkiezing kan men stemmen op het pand dat men het meest in aanmerking vindt komen voor deze prijs. Wij hopen natuurlijk dat je door middel van maar één muisklik op onze winkel gaat stemmen!

Op die website kunt u overigens ook zien wat de stemverhouding van de genomineerden is. Dat maakt het nog spannender, vinden we…


 

 

De kans om ons te nomineren is voorbij maar….

we zijn erbij!! Vandaag, 16 juli, hebben we een telefoontje gehad dat we door het publiek zijn genomineerd. Natuurlijk iedereen die ons heeft geholpen bedankt.
Nu komt nog de beoordeling door een vakkundige jury of we aan alle criteria voldoen voor de uiteindelijke lijst van panden waarop gestemd kan worden voor de Paltsprijs.  We houden je op de hoogte.


 

“Colombiaanse koffie in een pand uit de zestiende eeuw”

Dit is de titel van een artikel over ons pand aan de Turfstraat. Een leuk informatief artikel over de geschiedenis van het pand. Bij de verbouwing zijn verschillende oude details ontdekt die we met zorg hebben behouden. De houten wanden met speciaal behang, het glas-in-lood raamwerk en de tegels om maar wat te noemen.

Een dendrochronologisch onderzoek heeft uitgewezen dat het pand rond 1520 is opgebouwd. Het volledige artikel kunt u nalezen in Zutphense Pracht dat voor 5,95 bij o.a. BoekhandelvanSomerenTenBosch te koop is.
In het blad wordt ook gewezen op de Paltsprijs die dit jaar weer wordt uitgereikt aan een stukje stadsschoon dat afgelopen 2 jaar is gerestaureerd. Het publiek kan panden hiervoor nomineren.