Onze koffie is er op gebrand door u te worden gedronken.

Frans van Rossum

Van Rossum’s Koffie is een koffiespeciaalzaak met specialty coffees

Het begin

Hoe kun je aantonen dat je weet waar je het over hebt en dat je verhaal klopt? Door naar Colombia te gaan, de boeren te bezoeken waar je je koffie van koopt, ter plaatse te zien hoe zorgvuldig ze omgaan met de natuur, en te horen dat hun medewerkers een fair loon krijgen en er goed voor ze gezorgd wordt. Dat hebben wij gedaan. We hebben nu een verhaal te vertellen, een verhaal over hardwerkende boeren die (h)eerlijke koffie leveren. Koffie die we onze klanten aanbieden.

Nu

Inmiddels kopen we onze koffies niet alleen rechtstreeks vanuit Colombia, maar ook Congo, Ethiopi√ę en diverse Zuid-Amerikaanse landen. Het assortiment zal met de steeds weer nieuwe oogsten ook regelmatig blijven veranderen. We gaan steeds voor u op zoek naar de beste¬†koffies.
De koffie wordt in eigen beheer gebrand door Shokunin; de koffiebranderij van onze zoon, Jelle van Rossum. Hij heeft ook direct contact met de boeren en helpt ze bij het verbeteren van de oogst en het drogingsproces. Een mooi voorbeeld is de relatie met Juan Pablo Argote. Deze Colombiaanse koffieboer wordt geholpen met de aanschaf van extra droogbedden. Hij en zijn familie draagt er zorg voor dat de boeren in de regio ook steeds meer kennis opdoen en zo tot de beste koffieoogsten komen die meer opleveren per kilo dan voorheen.

We heten je dan ook van harte welkom!

Frans en Dagmar van Rossum

Aukje en Jelle