Wij doen aan koffiedik kijken. En wat we zien is prut.

Frans van Rossum

Van Rossum’s Koffie heeft haar eigen Green Bean programma

Koffie is nu een heerlijk product van de natuur, maar dat moet het ook voor de toekomst blijven. Vandaar dat wij ons eigen Green Bean programma volgen. Door afvalscheiding, gebruik van biologische producten en kritisch inkopen bij bedrijven die dit ook onderstrepen zijn we duurzaam bezig.
Onze Colombiaanse koffies komen van boeren met eenzelfde visie.  Zoals Alejandro (de boer van onze El Placer koffie) zegt: ‘We moeten de aarde beter teruggeven dan we hem gekregen hebben. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen.’
Zo kunnen we in de toekomst ook nog genieten van de koffie.

Afvalscheiding
Papier, karton, glas, plastic, gft en melkpakken worden apart afgevoerd.
Koffiedik is een prima compost voor in de tuin. Tot voor kort ging het naar de Overtuin in Warnsveld. Vanaf 2022 wordt het via de Rouwmaatgroep in aparte emmers opgehaald. Al dit “afval” wordt hergebruikt voor de productie van nieuwe producten. Zie Seenons.

Biologische en duurzaam geproduceerde producten (zowel met als zonder keurmerk)
Koffie en thee, rietsuiker, Huskee cups gemaakt van omhulsel van de koffieboon (voor de boer restafval), To-go bekers (met maiszetmeel aan binnenkant), papieren tasjes en, koffieverpakkingen zonder aluminium. Deze koffiezakken worden sinds kort verzameld om via Mirame (kledingzaak) tot knopen te worden gemaakt.

Energie
Waar mogelijk energiebesparende lampen, op toiletten lampen automatisch aan/uit, drempel bij buitendeur aangepast ivm grote kieren. Dubbele beglazing (in een monumentaal pand) sinds 2017.

Circular Coffee Fund
Sinds september 2018 is dit fonds opgericht en hebben we ons als een van de eersten aangemeld. Hoe werkt het? Iedere klant die een to go koffie besteld en een eigen beker meeneemt of een beker van ons leent doet gratis mee. In dat geval bespaart het ons namelijk de kosten van een kartonnen beker en deksel en wordt er een bedrag van 0,10 gestort in het fonds. Dat lijkt niet veel maar als veel koffiebars hier aan meedoen kan dat bedrag aardig oplopen. Het fonds helpt de koffieboeren om hun productieproces te verbeteren. Link naar alles over dit project. Inmiddels hebben enkele van onze koffieboeren hier de vruchten van mogen plukken en konden ze onder andere investeren in goede droogbedden.

Verzending
Vanaf 1 augustus 2016 worden onze pakketten met de fietskoeriers verstuurd! Zij halen de bestellingen per fiets op en deze worden waar mogelijk ook per fiets afgeleverd. Kijk op de site voor meer informatie.